Wanneer je gaat verhuizen, brengt dat vaak heel wat zorgen met zich mee. Er komen bij een verhuizing heel wat verschillende werkzaamheden op je af. Er komt over het algemeen veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Wanneer je ertoe in staat bent, zou je kunnen besluiten om de gehele verhuizing zelf te regelen. Er is echter ook een grote groep mensen die, als ze gaan verhuizen dat zelf willen doen, maar niet meer kunnen. Voor deze groep mensen is het belangrijk dat ze een verhuisbedrijf in kunnen schakelen.

Voordat je gaat verhuizen.
Het maken van een goede planning is belangrijk wanneer je gaat verhuizen. Maak ruim voor de tijd dat het zover is een goede checklijst. Wanneer de dag van de verhuizing nadert, kun je gewoon de checklijst afwerken. Dan zul je niets over het hoofd zien. Zo moet je denken aan verhuisdozen om tijdig je spullen in te pakken. Heb je een tijdelijke opslagruimte nodig voor je spullen? Ook het tijdig opzeggen van je energiecontract, het oversluiten van verzekeringen en de adreswijzigingen moet je tijdig in orde maken. Dat zijn allemaal zaken die je vooraf kunt regelen.

Verhuizen met een verhuisbedrijf.
Wanneer je gebruik wil maken van een verhuisbedrijf moet je tijdig een verhuisbedrijf uitgezocht hebben. Tijdens het gesprek kun je overleggen wat er allemaal gedaan moet worden. Maak gebruik van een bedrijf dat de verhuizing regelt met gediplomeerde werknemers. Bij zo’n bedrijf kun je vertrouwt alle werkzaamheden uit handen geven. De gediplomeerde werknemers maken gebruik van de modernste apparatuur om te verhuizen. Tijdens de verhuizing zijn al je spullen verzekerd tegen schade. Wanneer je alle werkzaamheden uit handen geeft, worden al je spullen door het verhuisbedrijf in- en uitgepakt. Ook zullen ze de meubels uit elkaar halen voor het vervoer en op de plaats van bestemming weer in elkaar zetten. Ook de lampen en dergelijke worden door de verhuizers meegenomen. Het is zelfs mogelijk dat het verhuisbedrijf dat je hebt ingehuurd, de woning schoon oplevert.

Vooraf een offerte laten maken.
Omdat er onderling nogal wat prijsverschillen zijn tussen de verhuisbedrijven die een verhuisservice hebben, is het belangrijk om door enkele een offerte laten maken. Alle werkzaamheden die je van het verhuisbedrijf verwacht, moeten tijdens het gesprek op papier worden gezet en in de offerte vermeld staan. Wanneer je de offertes ontvangen hebt, kun je ze onderling vergelijken. De duurste hoeft natuurlijk niet de beste te zijn. Neem het verhuisbedrijf met verhuisservice waarin je een goed vertrouwen hebt. Ben je het samen eens dan zal de verhuizer op de afgesproken dag de spullen voor je verhuizen. Je weet dan zeker dat je je geen zorgen meer hoeft te maken. De werkzaamheden worden dan volgens afspraak voor je gedaan.