Wil je je eigen rijschool beginnen en je auto ombouwen naar een lesauto? Dan is het goed om hier van tevoren even over na te denken. Wij geven je graag een aantal tips over hoe je het beste je auto naar een lesauto om kunt laten bouwen.

Kies de juiste auto: populair en zuinig

Het begint allemaal met het kiezen voor de juiste auto. Hier hebben we twee specifieke tips voor. De eerste is kies een populaire lesauto, dit zorgt ervoor dat het aantrekkelijk is om bij je te lessen voor de leerlingen. Denk hierbij aan een Volkswagen Polo of Golf. Kijk er ook naar dat de auto niet te groot is, maar ook niet te klein. De tweede tip is om een zuinige auto te kiezen. Na een jaar je gloednieuwe auto te gebruiken heeft bij al 65.000 kilometer op de teller staan. Logisch natuurlijk als je er iedere dag mee rijdt. Het scheelt dus er veel als de auto 1 op 20 rijdt in plaats van 1 op 10.

Dubbele bediening in je auto zonder schade en herbruikbaar

Een ander belangrijk onderdeel van een lesauto is de dubbele bediening. Je wilt kunnen ingrijpen als je leerling niet goed oplet en die auto van rechts niet aan heeft zien komen of tijdens andere situaties. Er zijn niet zoveel plaatsen in Nederland waar je dubbele bediening in kunt laten bouwen, en je wilt je nieuwe auto ook niet te veel schade aanbrengen. Peter Claassen maakt gebruik van het originele concept van Peheja dubbele bediening en die kan in ieder denkbaar voertuig worden geïnstalleerd. Als de basisunit en voertuig specifieke montage is aangeschaft en uitgevoerd kun je deze voor minimaal 10 jaar hergebruiken en er wordt geen schade aan je auto aangebracht.

Juiste accessoires

Zorg daarnaast ook voor de juiste accessoires voor je lesauto. Denk hierbij aan de juiste instructiespiegel-oplossingen voor lesauto’s. Hier zijn verschillende systemen voor, zo heb je spiegels die je door middel van een adapter op je originele spiegels kunt plakken, vastklemmen op je spiegel of met een trekbandsysteem aan je spiegel vast kunt maken. En vergeet uiteraard je dakborden niet, je wilt reclame maken voor je eigen bedrijf, maar ook aan de omgeving duidelijk maken dat je een lesauto bent en de auto bijvoorbeeld nog kan afslaan bij de rotonde en ze hier rekening mee houden. Denk dus goed na van tevoren voordat je een auto wilt gaan kopen en hier een lesauto van wilt maken. Kies een populaire auto die zuinig is, kijk naar waar jij je dubbele bediening wilt laten plaatsen en laat je goed informeren en ga op zoek naar de juiste accessoires. Zo kun je veilig de weg op met je eigen lesauto. Wanneer je studenten slagen kun je ze wijzen op private lease!