Wie dacht dat een autoverzekering afsluiten veel werk is, heeft het mis. Vroeger moest je naar je verzekeringsagent om alle opties door te nemen en daardoor was je zo een paar dagen kwijt. Tegenwoordig kun je eenvoudig een all-risk autoverzekering online afsluiten. Heb jij dus het idee dat jouw huidige autoverzekering niet meer goed aansluit bij de wagen waar je nu in rijdt, dan laten wij je zien hoe je deze disbalans kunt herstellen. Het enige dat je hoeft te doen, is even naar de site van je verzekeringsmaatschappij te gaan. De rest wijst zich vervolgens bijna vanzelf. 

 

Wat is een passende verzekering voor je auto? 

Stel je hebt een nieuwe Audi gekocht. Betekent dit dat je dan ook een Audi verzekering afsluiten moet? Het merk van je auto is niet doorslaggevend bij het kiezen van je verzekering. Wat wel belangrijk is, is de leeftijd van je auto. Heb je een nieuwe auto gekocht, of een die maximaal zes jaar oud is, dan kun je het beste een all-risk autoverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt namelijk niet alleen de schade die jij toegebracht hebt aan andere weggebruikers, maar ook de schade die jij aan jou eigen wagen hebt opgelopen. Bij nieuwe auto kan een reparatie namelijk bijna altijd wel uit. Bij oudere wagens is de kans groot dat de reparatiekosten zo hoog oplopen, dat deze de dagwaarde (de actuele waarde van je auto) overtreffen. Als dat het geval is, is het vaak voordeliger om een andere auto te kopen. 

 

Een verzekering voor een oudere auto 

Het gros van de mensen koopt een wagen die niet net uit de fabriek is komen rollen. Een occasion is vaak veel voordeliger en bovendien heb je veel minder kans op kinderziektes. Voor een auto ouder dan zes jaar, kun je het beste voor de WA+ beperkt casco verzekering gaan. Deze verzekering dekt niet de schade die jij opgelopen hebt als gevolg van een aanrijding die jij veroorzaakt hebt, maar wel vele andere vormen van schade. Je kunt hierbij denken aan schade als gevolg van natuurfenomenen zoals storm of hagel. Ook schade die ontstaan is als gevolg van brand of inbraak worden door deze verzekering gedekt. Heb je een wagen van negen jaar of ouder? Dan is het vaak voldoende om enkel een basisverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat de schade van de tegenpartij gedekt wordt wanneer jij een ongeluk veroorzaakt hebt. Je kunt zelf geen beroep doen op deze verzekering, eventuele schade aan jouw wagen komt voor jouw rekening. 

 

Online je polis afsluiten 

Als je je verzekering snel wilt afsluiten, kun je naar de site van verzekeringsmaatschappij gaan om daar aan de hand van je kenteken te kijken welke verzekering wordt aanbevolen. Bekijk dan ook zeker de aanvullende verzekeringen nog even. Deze zijn niet verplicht, maar bieden wel heel veel gemak. Zo kun je rechtshulp krijgen, of gebruikmaken van pechhulp. Zo weet je zeker dat je goed van A naar B komt.