OVER ONS

Fabrikanten als Meccano (Dinky Toys) in het Verenigd Koninkrijk en Dowst Brothers (Tootsietoys) in de Verenigde Staten waren de eersten die in het begin van de 20e eeuw die-cast replica’s produceerden. Deze eerste toevoegingen waren erg basaal en vanwege onzuiverheden in het legeringsproces is het erg moeilijk om stukken te vinden die niet gescheurd of ontbindend zijn.

De “Matchbox” diecast verscheen in 1947 op de markt. Dit speelgoed werd erg populair en de naam “Matchbox” werd gebruikt ongeacht wie de feitelijke fabrikant was. Lesney begon dat jaar met het maken van de 1-75-serie. De naam van de serie kwam van het feit dat er 75 verschillende voertuigen in de rij waren, elk verpakt in een kleine doos die zo ontworpen was dat hij eruitziet als die voor lucifers.

In de jaren 50 van de vorige eeuw begon het verzamelen van diecast-auto’s vrachtwagens een steeds populairder tijdverdrijf te worden. Het resultaat was dat meer bedrijven het veld betraden, waaronder het merk Corgi, geproduceerd door Mettoy, dat in 1956 verscheen. Dit merk leidde de branche met nieuwe functies zoals het gebruik van interieurs en doorzichtige plastic ramen.