Vrijwel niets is natuurlijk lekkerder als een nieuwe auto kopen. Of dit nou je eerste auto is, of je duizendste, het blijft een lekker gevoel. Wanneer je een nieuwe auto hebt aangeschaft heb je wellicht al meteen aanpassingen in gedachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuw uitlaatsysteem, een spoiler, of toch een ander kleurtje? Wat je ook wilt aanpassen, het kan natuurlijk allemaal! Echter is het verzekeren van je auto wellicht iets dat op de achtergrond staat, maar zeker niet onbelangrijk. Beter gezegd, je bent zelfs verplicht om je auto te verzekeren. In deze tekst lees je dan ook waar jouw nieuwe auto minimaal aan moet voldoen als het goed om verzekeringen, maar ook lees je eventuele opties omtrent deze verzekeringen.

 

De minimale verzekeringseis

Wanneer je een nieuwe auto hebt aangeschaft dien je deze verplicht te verzekeren. Zo heb je diverse opties om je auto te verzekeren. Echter ben je in Nederland verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Een WA-verzekering staat voor wettelijk aansprakelijkheid. Deze verzekering zorgt ervoor dat de schade die jij aanricht aan een ander met je voertuig zal worden vergoed. Bij een WA-verzekering afsluiten heb je eventueel ook de mogelijkheid om je auto breder te verzekeren. Zo heb je de keuze om voor je auto een beperkt casco, of volledig cascoverzekering af te sluiten. Bij een beperkt cascoverzekering ben je verzekerd voor de schade die jij bij andere veroorzaakt, maar ook schade die bij jezelf ontstaat door inbraak, weersomstandigheden, brand en diefstal. Bij een volledig cascoverzekering, ook wel allrisk genoemd, ben je verzekerd voor de schade die jij bij andere aanricht, maar ook de schade die jij hier zelf aan overhoudt ongeacht of het jou fout is. Ook ben je bij een volledig casco verzekerd alle schades die ook genoemd is bij een beperkt casco, en hierbij ook voor schade die ontstaat door vandalisme. Wanneer jij je auto dus optimaal wilt verzekeren ga je natuurlijk voor een allrisk/volledig cascoverzekering. 

 

Hoe regel ik zo’n verzekering dan?

Vroeger diende je voor een verzekering fysiek naar een verzekeringsmaatschappij te gaan om zo je verzekering af te sluiten. In de tijd waarin wij nu leven is dit allemaal veel eenvoudiger en heb je dit in enkele minuten geregeld. Ook een autoverzekering aanvragen gaat tegenwoordig erg soepel. Je kunt dit namelijk eenvoudig regelen via het internet. Je hebt diverse verzekeringsmaatschappijen waarbij jij je kunt verzekeren. Om hier een goede keuze in te maken is het aan te raden om naar de reviews te kijken.