Autopech is iets waar niemand op zit te wachten. Het kan je dag flink verpesten en zorgen voor veel stress en ongemak. Maar wat moet je doen als je autopech hebt? In deze blog geven we je een aantal tips en adviezen over wat te doen in deze vervelende situatie.

De eerste stappen

Als je autopech hebt, is het belangrijk om kalm te blijven en niet in paniek te raken. Parkeer je auto zo ver mogelijk aan de kant van de weg en zet je alarmlichten aan. Stap vervolgens uit en zorg dat je op een veilige plek staat, bijvoorbeeld achter de vangrail. Probeer daarna te achterhalen wat het probleem is. Misschien is het iets kleins wat je zelf kunt oplossen, zoals een lekke band of een lege accu. Als je niet weet wat er aan de hand is, is het verstandig om een professionele monteur te bellen.

Autotransporter huren

Soms is het probleem met je auto niet ter plekke op te lossen en moet je hem laten repareren bij een garage. In dat geval kan het handig zijn om een autotransporter te huren. Hiermee kun je je auto veilig en gemakkelijk vervoeren naar de garage of naar huis. Bij INQAR kun je een autotransporter huren voor een scherpe prijs. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoe je je auto op de juiste plek krijgt.

INQAR

INQAR is een landelijke autoverhuurder met een ruim aanbod aan verschillende voertuigen. Naast het huren van een autotransporter, kun je bij INQAR ook terecht voor het huren van een personenauto, bestelbus of vrachtwagen. Zo kun je altijd het juiste voertuig huren voor jouw situatie. Daarnaast staat bij INQAR klanttevredenheid hoog in het vaandel en bieden ze goede service en scherpe prijzen.

Alternatieven

Als je geen autotransporter wilt huren, zijn er ook andere opties om je auto te laten vervoeren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van pechhulpdiensten zoals de ANWB of Route Mobiel. Zij kunnen je auto ter plekke repareren of naar een garage brengen. Ook kun je ervoor kiezen om je auto door een vriend of familielid te laten slepen. Zorg er wel voor dat je hierbij de juiste veiligheidsmaatregelen neemt en dat de persoon die je auto sleept ervaring heeft met het slepen van voertuigen.

Wat te doen als je autopech hebt?

Het belangrijkste is om rustig te blijven en de situatie goed te beoordelen. Probeer zelf het probleem op te lossen als het mogelijk is, maar schakel professionele hulp in als je er niet uitkomt. Als je je auto moet laten vervoeren, is het huren van een autotransporter bij INQAR een goede optie. Zo kun je snel en veilig je auto naar de juiste plek brengen. Hopelijk heb je met deze tips een beetje meer duidelijkheid gekregen over wat te doen als je autopech hebt. Maar laten we hopen dat je deze tips nooit nodig zult hebben en dat je altijd veilig en zonder problemen de weg op kunt!